Pentru a preveni introducerea dăunătorilor nativi, unele țări (de exemplu, Australia) interzic importul materialelor de ambalare a lemnului de conifere netratate (paleți) din anumite țări. – (toate produsele noastre sunt certificate ISPM15)

Standarde internaționale pentru măsurile fitosanitare nr. 15 (ISPM 15) este o măsură internațională fitosanitară dezvoltată de Convenția Internațională pentru Protecția Plantelor (IPPC) care abordează direct necesitatea de a trata materialele lemnoase cu o grosime mai mare de 6mm, utilizate pentru expedierea produselor între țări.

Respectăm practici stricte de sustenabilitate, toate materialele noastre din lemn respectând pe deplin reglementările ISPM15.

Multe companii cumpără cherestea care este deja tratată, noi la AGI suntem una dintre puținele companii din România care dețin propriul cazanul și cuptoarele noastre care sunt autorizate pentru tratarea termică a lemnului conform acestui standard.

ISPM15 este un standard adoptat de Convenția internațională pentru protecția plantelor (IPPC) intitulată „Reglementarea materialelor de ambalare a lemnului în comerțul internațional”. IPPC este un tratat internațional pentru a preveni răspândirea și introducerea dăunătorilor și plantelor și produselor vegetale și pentru a promova măsurile adecvate pentru controlul acestora. Se știe că dăunătorii asociați cu WPM au efecte negative asupra sănătății pădurilor și a biodiversității. ISPM 15 este în vigoare pentru a reduce răspândirea dăunătorilor și oferă instrucțiuni privind metodele de reducere a riscului de introducere a dăunătorilor, inclusiv utilizarea lemnului debarcat, tratamentul termic și tratamentul bromurii de metil; standardul oferă, de asemenea, cerințe pentru etichetarea WPM care a fost supus unui tratament fitosanitar aprobat. Multe țări își bazează reglementările privind materialele de ambalare a lemnului (WPM) pe acest standard.

Add Comment

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian